Innovatie én duurzaamheid

Innovatie staat hoog in het vaandel bij Brouwerij Homeland. We staan niet alleen voor de kwaliteit van onze bieren, maar ook voor de kwaliteit van onze omgeving. Daarom zijn er sinds de oprichting verschillende initiatieven ondernomen om onze footprint zo minimaal mogelijk te houden en hebben we ons proces veel milieuvriendelijker weten te maken.

Om kwaliteit en versheid te garanderen gebruikt de brouwerij roestvrijstalen fusten en blikken om haar bieren te distribueren. Licht en lucht zijn funest voor bier en deze verpakkingsmaterialen zijn de beste oplossing die bij het bier weg te houden. Daarnaast is blik ook veel beter voor het milieu dan glas. Aluminium is vele malen beter te recyclen en er zijn minder en lichtere transportbewegingen nodig; twee blikjes nemen net zo veel ruimte in als één flesje. Tevens koelt blik veel sneller dan glas, waardoor energie bespaard wordt.
Wij maken gebruik van een Meura Mashfilter. Dit zou je kunnen omschrijven als een joekel van een geavanceerd espresso-apparaat, maar dan voor mout. Hiermee kunnen we op een veel efficiëntere manier alle bruikbare bestanddelen uit de mout halen waardoor we heel bijzondere bieren kunnen brouwen, en het scheelt ook nog een derde van de mout. We kunnen met trots melden dat wij een van de drie craftbier brouwerijen in Nederland zijn die deze machine bezitten.

Sinds kort werken we met een elektrische stoomgenerator van de laatste generatie om alles te verwarmen. Stoom wordt heter dan water, dus je verhit sneller met minder energie. En ook nog eens alleen op het moment dat je het nodig hebt. Handig hè?
Oh ja, onze bestelbus en onze heftruck zijn natuurlijk ook elektrisch.