Dankzij een nieuwe brouwinstallatie is in 2019 de productiecapaciteit bijna vertienvoudigd en is Jacco Den Hartog, ook uit de Maes bierbrouwersfamilie, als ambassadeur het team komen versterken.

Brutaal, rebels en avontuurlijk, met familiegevoel hoog in het vaandel, navigeert Brouwerij Homeland haar piratenschip door de huidige bierwereld, en wint daar eigengereid steeds meer terrein.

Brouwerij Homeland is een onafhankelijke brouwerij gevestigd op de oude marinewerf in hartje Amsterdam, direct aan ’t IJ, naast het Scheepvaartmuseum. Op deze locatie werden honderden jaren geleden al de houten fregatten volgeladen met voorraden bier. Heel veel bier: een fust van 150 liter voor elk van de 300 bemanningsleden.

Bij Homeland worden ambachtelijke klassiekers en vernieuwende craftbieren met liefde gebrouwen en afgevuld op blik en rvs fust. Zo ervaar je aroma en smaak zoals de brouwers het uit de tank proeven. Mateloos genieten!

De naam “Homeland” komt voort uit het feit dat onze locatie zowel voor de Nederlandse Marine als voor de handelsvaart van weleer de thuishaven was. Ons assortiment heeft in artwork en naamstelling een maritiem en rebels karakter omdat we trots zijn op de geschiedenis van deze locatie.

Geschiedenis en ons team

Bij de uitbreiding vorig jaar zijn wij verhuisd naar Bierwerf Homeland, 100m naast onze oude brouwerij en proeflokaal Pension Homeland. De Bierwerf zal, naast de plek waar onze bieren worden gebrouwen, een broedplaats zijn voor bierige evenementen. Verwacht muziek, kunst, cultuur en natuurlijk bier & spijs. Alles eigenzinnig, alles op zijn Homeland’s. Kom eens langs om onze mooie bieren te proeven!

Als veteranen uit de festival- en horecawereld hebben Koen Vollaers en Joost Carlier o.a. Club Trouw, Lowlands, Rollende Keukens, Pacific en Club 11 op hun conto staan. In 2016 is Brouwerij Homeland, net zoals al hun andere projecten, ontstaan uit een eigenzinnige droom en een goede dosis aan mogelijkheden. Zo leende de keuken van het voormalige officieren-etablissement, nu Pension Homeland, zich perfect voor het plaatsen van een brouwerij waar de toenmalige brouwer Erik Spratte voor de eerste van een reeks eigenzinnige bieren zorgde. Ruim drie avontuurlijke jaren verder is brouwerij Homeland inmiddels flink gegroeid.
Eind 2017 werd de jongensclub uitgebreid met Bart Maes als mede-eigenaar en directeur. Bart vond het na 20 jaar projecten over de hele wereld met zijn bedrijf Airworks tijd voor een nieuwe uitdaging. Als telg uit de Maes bierbrouwersfamilie is hij nu terug bij zijn roots.
Met dit driemanschap vielen alle puzzelstukjes voor Brouwerij Homeland op z’n plaats en is Homeland van huisbrouwerij voor het eigen proeflokaal uitgegroeid tot een volwaardige Amsterdamse bierbrouwerij.

Dankzij onze huidige brouwmeesters Wietse Postma en Willem Bink voeren wij momenteel 12 prachtige bieren in ons assortiment, variërend van moderne vernieuwende bieren tot klassiekers met een twist. Wat dacht je van onze Pieremegoggel; een Saison met hibiscus of onze Kielzog; een Tripel met venkelzaad en koriander of ons glutenarme Speltbier. Onze Lorre, een Sweet ’n Sour met mango en passievrucht geeft ook een hele mooie smaakbeleving en als je onze onze Ketelbinkie; een hazy session New England IPA door je mond laat gaan is het of er engeltje op je tong pist.

Kwaliteit staat bij onze bieren natuurlijk voorop; we halen bijvoorbeeld mouten bij de enige ambachtelijke mouterij in Nederland: Vloermouterij Masterveld, waar het graan met liefde voor het ambacht behandeld wordt. Met dezelfde liefde voor het brouwersambacht brouwen wij met hun gemoute granen vervolgens onze prachtige bieren.

In januari 2018 was Brouwerij Homeland de eerste Amsterdamse Brouwer met een eigen bliklijn. Hiermee kunnen wij de kwaliteit van onze bieren het beste waarborgen.